Pepijn Duijvestein – CIRCO

Steeds meer ondernemers ontdekken de kansen die circulaire economie hen biedt om aan de vraag van de huidige en toekomstige klant te voldoen.
Steeds meer ondernemers raken ervan overtuigd dat een overgang naar een circulair verdienmodel noodzakelijk is en zien ook de businesskansen die circulair ondernemen hen biedt. Ze ontdekken dat ze hun concurrentiekracht kunnen vergroten en meer kunnen verdienen met minder middelen, terwijl ze waarde toevoegen voor economie en ecologie. Ze denken daarom opnieuw na over vragen als: ‘Hoe stellen we onze producten ‘as-a-service’ beschikbaar aan onze klanten?’ Hoe verlengen we de levensduur van onze producten met behoud van omzet? Hoe geven we onze producten een waardevol tweede leven? Hoe kunnen wij met een circulair verdienmodel waarde toevoegen voor economie en ecologie?’ De CIRCO-methodiek helpt ondernemers en designers om antwoorden te formuleren op deze ontwerpvragen
Wat is CIRCO?

CIRCO is een methodiek waarbij je concreet de kansen van de circualuaire economie vertaalt naar jouw bedrijf met design als motor om tot circulaire producten, diensten en businessmodellen te komen.

De kansen voor jouw werkveld

De CIRCO-methodiek biedt deelnemers op laagdrempelige manier handvatten om direct aan de slag te gaan met circulair ontwerp en stimuleert zo de transitie naar een nieuwe economie.

Wil jij  morgen een circulaire verdienmodel toepassen in je werk en meer leren over de kansen die circulair ontwerp biedt voor jouw bedrijf? Maak kennis met de kracht van de CIRCO-methodiek tijdens de keynote van Pepijn Duijvestein (CIRCO sectorcoördinator decentrale overheden).

Meer info