Finale 27 oktober 2022 in de Cultuurkoepel in Heiloo
NHN Business Awards 2022
De ondernemersverkiezing voor Noord-Holland boven Amsterdam

DE MEEST INSPIRERENDE ONDERNEMERS VAN NHN in 2022

De uitslag van de NHN Business Awards 2022::

MKB Klein:
1. Bas Koeten Racing b.v.
2. Startwijzer B.V.
3. Brouwerij Egmond

MKB Midden:
1. Intures BV
2. Blok System Supply BV
3. H20 Esports B.V

Grootbedrijf:
1. GP Groot recycling
2.Logchies
3. Kinderopvang Berend Botje

Thema Award Energietransitie:
1. Green Simplicity B.V.
2. CirTec B.V.
3. Upp! UpCycling Plastic

Publieks Award:
Brouwerij Egmond

Pitch Award:
Logchies

Dank voor weer een prachtige editie. We zien jullie graag volgend jaar!

De jury

De jury van 2022 bestaat uit de volgende juryleden:

Martien Dobber

Juryvoorzitter
Partner BDO Nederland

Jocelyne Tophoff

Vicevoorzitter
Eigenaar Victor Advocaten

Dr. Rob Wouters

Voorzitter Raad van Bestuur
Oogcentrum Noordholland

Judith Lub

Commercieel directeur
Schuurman Groep

Arthur Helling

Wethouder
Gemeente Hoorn

Karin Veen

Directeur MKB-NHN
Rabobank

Nic Wit

Directeur
Aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V.

Mona Roorda

Directeur/eigenaar
BaanBereik

Freek de Miranda

Directeur/eigenaar
Bregman Bedrijfsmakelaardij

Vincent Thijssen

Directeur Bestuurder
Alkmaar Sport N.V.

Marjolijn Dölle

Algemeen directeur
Werksaam Westfriesland

Prijzenpakketten

NHN Business Award: Grootbedrijf
NHN Thema Award: Energietransitie
NHN Business Award: MKB Midden
NHN Business Award: MKB Klein Alle 12 finalisten ontvangen een goed gevuld prijzenpakket, dus ook de 2e en 3e plaatsen.
NHN Publieks Award

Speciale gasten

Robert-Jan Knook

Presentator NHN Business Awards

Ilse Zaal

Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland

Marieke Abbink-Pellenbarg

CEO
New Energy Coalition

De NHN Business Awards worden mede mogelijk door:

Paddy Stegerhoek

Organisator
Nederlandse Zaken

Keesnan Dogger

Fotograaf NHN Business Awards
Keesnan Fotografie

Michael van Leijen

Pitchtrainer NHN Business Awards
MKB Ontwikkelcentrum

Jeroen de Jong

Goochelaar

Stefan en Remy de Jong

Drukwerk en Awards
De Jong Reclame

Tom Hes

Website NHN Business Awards
Reyez!

Ciska Strating

Art & Flowers

Simba Gomat

stagiair
NHN Business Awards

Martijn Wokke

Vormgever NHN Business Awards
Wokke Vormgeving & Communicatie

Dit zeggen de winnaars over de NHN Business Awards

Bas Koeten:
‘Op het circuit weten we keer op keer topprestaties neer te zetten en staan we regelmatig met onze coureurs op het podium. Voor de NHN Business Award is topsnelheid nu niet van belang, maar juist hoe effectief we met elkaar binnen de organisatie samenwerken, welke rollen de energietransitie en duurzaamheid spelen en hoe wij daar ons steentje aan bijdragen. Om nu als bedrijf in zijn geheel beoordeeld te worden én in de prijzen te vallen, dat is buitengewoon!’

SemWerkt:
Semwerkt is een Westfriese onderneming. Dat betekent onder meer dat we altijd hard aan het werk zijn onder het motto ‘Niet lullen maar poetsen’. Dat was ook het uitgangspunt toen we besloten om mee te dingen naar de NHN Business Award 2021. Ineens gingen we ons eigen bedrijf met andere ogen en vanuit een nieuw perspectief bekijken. Nu we die fel begeerde prijs in de wacht hebben gesleept, beseffen we nog beter dat we trots mogen zijn op wat we – samen met al onze Semmers – in nauwelijks zeven jaar hebben bereikt. Dat is een opsteker van jewelste voor ons allemaal. Sun Walenkamp – SemWerkt

Aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V.:
‘Trots zijn op de projecten die wij met elkaar in de regio uitvoeren’ is al meer dan 110 jaar de drijfveer van ons bedrijf / onze familie. Het winnen van de NHN Award is dus een stuk erkenning voor ons personeel en de mooie werken die wij met elkaar hebben gemaakt.
Afgelopen tijd zijn wij overspoeld met complimenten en felicitaties en dan besef je pas, dat we toch wel iets heel speciaals hebben neergezet als familiebedrijf. Speciale dank aan de juryleden, ons personeel, onze familie en alle andere betrokkenen die deze verkiezing mogelijk hebben gemaakt. Wij zijn TROTS! Bas Wit – Aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V.

Schuurman Groep:
In het 98ste levensjaar van de  Schuurman Groep is deze prachtige NHN Business Award een eerbetoon aan het werk van al die generaties, die met “ziel en zaligheid” gewerkt hebben aan het op de kaart zetten van ons familiebedrijf. Onze Pitch een eerbetoon aan de oprichters.
Wij werken al drie generaties geïnspireerd door mens en technologie aan een oprechte duurzame samenleving; betrouwbaar, betrokken, professioneel, puur en met veel plezier! Onze wereld verdient duurzaamheid!
Willem Schuurman – Schuurman Groep
.
Restaurant Hotel Merlet:
De NHN business award zorgt ervoor dat je weer even kritisch naar je eigen organisatie kijkt. Normaal staat de gast centraal in al ons denken nu was het de organisatie zelf! Trots op wat ik samen met onze medewerkers bereikt heb. Martin van Bourgonje – Restaurant Hotel Merlet

De Jongens uit Schoorl:
We zijn supertrots met het behalen van de NHN business award. Een doel die we onszelf al een aantal jaar hadden gesteld en nu we deze award in dit bijzondere jaar hebben mogen winnen is heel bijzonder. Het team heeft hier superveel energie door gekregen met name door de klanten, instructeurs en ‘fans’ die zo massaal op ons hebben gestemd! Nogmaals dank voor deze kans en eer. Het was een avond om niet snel te vergeten.
Joost Botman – De Jongens uit Schoorl

Werksaam Westfriesland:
“Wat ben ik trots dat we deze award gewonnen hebben. Dit voelt als een kroon op ons werk. Een erkenning van en waardering voor onze inzet. 2020 is ook voor ons, net als voor vele bedrijven, een bijzonder jaar met veel uitdagingen. We bestaan ook nog eens 5 jaar dit jaar, maar dat Lustrum konden we door Corona niet vieren. Deze prijs maakt het helemaal goed! WerkSaam is op haar plek tussen ondernemers. Dat ervaren we zelf al, maar nu is dat extra bevestigd. Ik wil iedereen die ons gesteund heeft, de jury en natuurlijk al onze medewerkers enorm bedanken! En natuurlijk geldt dat dankwoord ook alle ondernemers in de regio die hun hart en hun bedrijf openstellen voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat wordt gezien en gewaardeerd. Samen zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen!”
Marjolijn Dölle – algemeen directeur WerkSaam Westfriesland

OneCircle | KeyKeg | UniKeg:
‘Wij zijn supertrots dat ons initiatief om de supply chain te betrekken bij het circular inzetten van ons product, is verkozen tot winnaar van de NHN Business Awards. Het geeft ons het vertrouwen, dat de OneCircle Community wordt omarmd en het geeft ons team een boost. Wij bedanken de juryleden van de NHN Business Awards voor hun tijd, inzicht en vertrouwen’ Bianca Hofland – Senior Business Creator

C.A. de Groot:
“Het winnen van de NHN Business Award was de kers op de taart in ons 65-jarig jubileumjaar. Een mooie maar vooral aansprekende beloning voor jaren lang hard werken aan en met ons team. Wij hebben het gehele nominatie traject en met name de betrokkenheid en kwaliteit van de jurering als bijzonder professioneel en prettig ervaren, hetgeen de award extra waarde mee geeft. Onze dank gaat dan ook uit naar de juryleden en iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes”
Kees de Groot – Algemeen Directeur C.A. de Groot Groep B.V.

H2X communicatiemakers:
Ik heb H2X communicatiemakers ingeschreven omdat ik vind dat er zo veel mooie organisaties zijn in NHN. Alleen vertellen wij dit veel te weinig aan de rest van de wereld.
Het podium van de NHN business awards draagt hier zeker aan bij. En buiten dat doet het enorm veel goeds met het team. Door als leidinggevende uit te dragen dat je het geloof hebt dat je voor de beste organisatie in NHN mag werken, ontstaat er geloof en positieve energie bij het team. Wij hebben een prachtige zilveren prijs gewonnen en dat vieren wij het gehele jaar door.
Joost Baljé – H2X communicatiemakers.

Fit 20:
Het winnen van deze prijs heeft een enorme boost gegeven aan de naamsbekendheid. In ons derde jaar na opening een HNH Award winnen, is echt een droom die uitkomt.
Mijn gehele netwerk was blij en trots op de prestatie.. Tegelijk zijn het juist de mensen uit dat netwerk, die het mogelijk hebben gemaakt door te stemmen.
Eigenlijk is het deelnemen als met vele zaken, “Gewoon doen en alles geven”, dan zie je vanzelf wat het resultaat is.
Thirza Schraa – Eigenaar Fit 20 Alkmaar

2018:
Vomar Voordeelmarkt:
“Wij zijn ontzettend blij met deze prijs. Het is de bekroning op al ons harde werk en een bijzonder feestelijke afsluiter van ons uiterst succesvolle jubileumjaar. Onze dank gaat uit naar de juryleden van de NHN Business Awards, maar ook naar alle personeelsleden, klanten en leveranciers die dit mede mogelijk hebben gemaakt.””
Chantal Dane – Vomar Voordeelmarkt

Karsten Tenten:
“Deelname aan de NHN Award heeft ons veel inzicht gegeven in onze sterke kanten en belangrijke waardes, vertrouwen opgeleverd in de gekozen bedrijfsvoering en was vooral een leuke reis naar een mooie gala afsluiter. Het winnen van de Award was een heerlijke teamboost en meer dan leuke aanleiding om deuren te openen en in gesprek te komen met bekenden en onbekenden”
Jan Willem Algra – Karsten Tenten B.V.

Deze bedrijven waren de afgelopen jaren trotse winnaars van een van de NHN Business Awards:

2021: Stichting Rataplan, Aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V., Semwerkt, Spataro Chocolaterie & Patisserie, Natuurbegraafplaats Geestmerloo.
2020: Schuurman Groep, Werksaam Westfriesland, Hotel/restaurant Merlet, De Jongens uit Schoorl
2019: Keykeg, Maru Systems, C.A. de Groot Groep, SOEPP en Fit20
2018: Vomar Voordeelmarkt, Karsten Tenten, MEO, Turn-Over, Theater Vrij Zijn
2017: Betty Blocks, Oranje Binnen/Buiten, Holland Lamp, Soci-Bike
2016: Zonvaart Reisbureau, Van ’t Hek Groep, Pand Raak, Circus Sijm
2015: Inktweb, Fort Resort Beemster, Instant Magazine, Cultuurkoepel Heiloo
2014: Forte Kinderopvang, Filmtheater Cinebergen, Online Horlogemaker Chronoglide